Dagstur til Kiellandbu

Dette arrangementet er over!

Utsikten fra vesle Kiellandbu er høydepunktet denne lørdagen.

Oppmøte og turstart ved kraftstasjonen ved Hodnaberg kl. 10.30, hvor det er gode parkeringsmuligheter. Herfra følger vi veien sørover over broen mot Kvålsdalen. Etter broen er det en stigning på noen hundre meter, før vi følger stien videre langs elva i ca. 1 km, til nedre Kvålsdalstjørn. Vi krysser osen på hengebro, før vi begynner på stigningen opp mot Hardingaskaret. Vi følger stien videre oppover ytterligere 2 km, til stikrysset mot Vending. Her går vi rett sør mot Kiellandbu. Kiellandbu ligger flott til på Løkjedalsnuten med imponerende utsikt mot Botnen, Fyksesund og mot Folgefonna på andre siden av Hardangerfjorden.

Vi bruker god tid innover, ca. 3 timer inkludert to korte pauser. Vi tar oss tid til en god lunsjpause og kos inne ved Kiellandbu før vi vender nesen hjemover igjen. Ta med godt med drikke, mat og evt. annet energiboost til turen, klær etter vær og godt humør. Husk også å ta med egen antibac.

Turen er ca 12,5 km t/r, og starter kl 10:30. Det er ca 1,5 times kjøring fra Samnanger til Hodnaberg, hvor turen starter. Turlederene er på Bjørkheim ca kl. 8.45 og kjører kl. 9.00 dersom noen ønsker å kjøre i følge. Samkjøring frarådes pga. smittevern. Ta kontakt dersom du har spørsmål.

Turen passer for turvante barn (turen beregnes til krevende for barn), ungdom og voksne.

OBS! På grunn av koronasituasjonen må vi ha oversikt over hvem som er med på våre arrangement. Det er derfor påmelding på turene våre. Du trenger ikke være medlem av DNT for å melde deg på, men du må ha/opprette en bruker. Det gjøres i påmeldingen. Der legger du også til andre i husholdningen som skal være med på turen. Det er en begrensning på 40 deltakere på denne turen.

Dersom du er smittet av korona, er i karantene/hjemmeisolering eller har noen form for symtpomer på luftveisinfeksjon eller nedsatt allmenntilstand, skal du ikke møte på aktiviteten/turen. Ellers overholder vi vanlige smitteråd ved å holde avstand og unngå klemming, håndhilsing og annen fysisk kontakt mellom deltakere som ikke tilhører samme husholdning. Vi ber alle respektere reglene, slik at vi kan fortsette å gjennomføre turer i løpet av høsten.

Les generelle vilkår du aksepterer ved å delta på turen, uavhengig av om det er påmelding eller ikke.

Turer kan måtte endres på kort varsel som følge av vær eller andre uforutsette hendelser. Sjekk alltid Facebook eller nettsidene våre for oppdatert informasjon i forkant av en tur.

Dagstur til Kiellandbu

Utsikten fra vesle Kiellandbu er høydepunktet denne lørdagen. Oppmøte og turstart ved kraftstasjonen ved Hodnaberg kl. 10.30, hvor det er gode parkeringsmuligheter. Herfra følger vi veien sørover over broen mot Kvålsdalen. Etter broen er det en ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Torbjørn Storås
  • Beate Aasebø