Trengereidhotten

Fellestur

Dato
20. september kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Samnangerturlag, Samnanger, Skitur, Vending
Arrangør
Samnanger Turlag
Turområde
Byfjellene i Bergen, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med oss på tur til Trengereidhotten. På toppen er det panoramautsikt mot Sørfjorden, Osterøy og kjente topper som Brøknipa og Hananipa.

Oppmøte ved parkeringen på Gullbotn.

Turen er på 9,5 km tur/retur og tar 3-4 timer. Trengereidhotten ligg på 577 moh.

Me går frå parkeringen, 245 moh. og opp i lysløypa på Gullbotn, me fylgjer denne til me kjem til Rett Vest løypa, her fylgjer me denne opp til brua i den øvre skitraseen. Herfra tek me av oppover skogsvegen, me går oppover mot Gullfjellet. Rett før ein krysser elva videre mot Gullfjellet er det skilta til høgre mot Trengereidhotten. Me fylgjer denne stien innover myrene, går forbi Langatjørna og fylgjer stien opp på toppen. Masta på Trengereidhotten ser me store deler av vegen.

På toppen tar me ein matpause og nyt utsikta før me går samme vegen ned igjen.

Ta med: Rikelig med mat og drikke, gode sko, det kan vera ein del våte parti og kle deg etter været. Ta med ekstra varme og vindtette klede, det kan vera kaldt på toppen. Hugs også egen antibac.

OBS! På grunn av koronasituasjonen må vi ha oversikt over hvem som er med på våre arrangement. Det er derfor påmelding på turene våre. Du trenger ikke være medlem av DNT for å melde deg på, men du må ha/opprette en bruker. Det gjøres i påmeldingen. Der legger du også til andre i husholdningen som skal være med på turen. Det er en begrensning på 20 deltakere på denne turen.

Dersom du er smittet av korona, er i karantene/hjemmeisolering eller har noen form for symtpomer på luftveisinfeksjon eller nedsatt allmenntilstand, skal du ikke møte på aktiviteten/turen. Ellers overholder vi vanlige smitteråd ved å holde avstand og unngå klemming, håndhilsing og annen fysisk kontakt mellom deltakere som ikke tilhører samme husholdning. Vi ber alle respektere reglene, slik at vi kan fortsette å gjennomføre turer i løpet av høsten. 

Pga. økende koronasmitte i Bergen kommune ønsker vi ikke å blande folk fra ulike geografiske områder. Vi begrenser derfor turen slik at den gjelder for personer som bor i Samnanger kommune.

Les generelle vilkår du aksepterer ved å delta på turen, uavhengig av om det er påmelding eller ikke.

Turer kan måtte endres på kort varsel som følge av vær eller andre uforutsette hendelser. Sjekk alltid Facebook eller nettsidene våre for oppdatert informasjon i forkant av en tur.

Trengereidhotten

Bli med oss på tur til Trengereidhotten. På toppen er det panoramautsikt mot Sørfjorden, Osterøy og kjente topper som Brøknipa og Hananipa. Oppmøte ved parkeringen på Gullbotn. Turen er på 9,5 ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Beate Aasebø