Barnas Turlag: Vannmølletur på Frøland

Fellestur

Dato
20. oktober kl. 17:30 - 19:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kveldsmattur, Vannmølle
Arrangør
Samnanger Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Samnanger har mange vannkraftverk og på turen i dag skal vi forsøke å lage vårt eget lille vannkraftverk ved å lage turbiner som kan settes i bekkene. Dette blir gøy og vi krysser fingrene for at bekkene ikke er knusktørre denne dagen. Vi tar med det som trengs for å lage turbinene.

Oppmøte/parkering: Ved BKK Frøland Kraftverk.

Turbeskrivelse: Vi møtes ved kraftverket på Frøland og går opp trappa bak kraftstasjonen og videre på sti til Fossahagen. Det tar bare ca. 10-15 minutter å gå opp til Fossahagen, hvor vi skal kose oss med vannkraft og kveldsmat.

Ta med: Kveldsmat, drikke, sitteunderlag og ha på klær/sko tilpasset været. Det kan være bløtt dersom det har regnet en del i forkant. Ta gjerne med en hodelykt til returen i skumringen.

Turen er gratis og åpen for alle. Vi håper å se både nye og kjente fjes.

Foreldre/voksne er selv ansvarlig for barna de har med seg. Husk at turlederne også har egne barn med, så gi gjerne en hjelpende hånd hvis du ser det trengs så alle får en fin tur.

OBS! På grunn av koronasituasjonen må vi ha oversikt over hvem som er med på våre arrangement. Det er derfor påmelding på turene våre. Du trenger ikke være medlem av DNT for å melde deg på, men du må ha/opprette en bruker. Det gjøres i påmeldingen. Der legger du også til andre i husholdningen som skal være med på turen. Det er en begrensning på 40 deltakere på denne turen.

Dersom du er smittet av korona, er i karantene/hjemmeisolering eller har noen form for symtpomer på luftveisinfeksjon eller nedsatt allmenntilstand, skal du ikke møte på aktiviteten/turen. Ellers overholder vi vanlige smitteråd ved å holde avstand og unngå klemming, håndhilsing og annen fysisk kontakt mellom deltakere som ikke tilhører samme husholdning. Vi ber alle respektere reglene, slik at vi kan fortsette å gjennomføre turer i løpet av høsten.

Les generelle vilkår du aksepterer ved å delta på turen, uavhengig av om det er påmelding eller ikke.

Turer kan måtte endres på kort varsel som følge av vær eller andre uforutsette hendelser. Sjekk alltid Facebook eller nettsidene våre for oppdatert informasjon i forkant av en tur.

Barnas Turlag: Vannmølletur på Frøland

Samnanger har mange vannkraftverk og på turen i dag skal vi forsøke å lage vårt eget lille vannkraftverk ved å lage turbiner som kan settes i bekkene. Dette blir gøy og ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Hilde Jørgensen
  • Vibeke Raae