Turtips

Gullhorgabu.
Gullhorgabu. Foto: Frikk H. Fossdal

Du finner turforslag og inspirasjon på UT.no - hele Norges turplanlegger for turer i Samnanger og resten av landet.  Se også Bergen og Hordaland sine tips og triks. Her kan du plukke opp nyttig informasjon før du skal ut på tur.

DNT SjekkUT - din digitale turpostkasse

Sjekk ut ditt nærområde med DNTs SjekkUT app med turposter over hele landet.

Med SjekkUT-appen kan du finne dine favoritturposter og skjulte perler nær der du er. Du kan sjekke inn digitalt, signere gjesteboken og dele opplevelsen på sosiale medier. Appen er gratis og tilgjengelig i Appstore og Google Play.

Med appen kan du: 

  • Sjekke inn digitalt på turposten med mobiltelefon din når du er ved turmålet
  • Se hvor mange og hvilke turposter du har sjekket inn på
  • Ta et bilde av deg selv på turposten og dele på sosiale medier 
  • Signere den digitale gjesteboka for hver turpost, evt. med bilde 
  • Se kart som viser hvor du er, hvor langt det er til posten og turpostene i nærheten 

Opprett brukerkonto for komme i gang

Du må ha en DNT-brukerkonto og logge deg på for å kunne ta i bruk appen og sjekke inn på turpostene. Hvis du ikke har en DNT-bruker allerede kan du enkelt registrere deg når du åpner appen eller på forhånd via Min side på dnt.no. Det er gratis å opprette en brukerkonto, og du trenger ikke være medlem i DNT.

Samnanger Turlag håper SjekkUt kan inspirere og motivere til å komme seg ut på tur og prøve nye turer i kommunen, både i skogen og i fjellet. Vi legger ut lister en kan "Bli med" i, både tidsavgrensede lister og generelle lister med turmål i kommunen. Det er ingen konkurranse, men kjekt å se hvor en har vært, både i Samnanger og andre steder. God tur og husk å sjekke inn!

Gullhorgabu i Bergsdalsfjella
Gullhorgabu i Bergsdalsfjella

Gullhorgabu

9 km / 3 timer

Fin dagstur til Bergen og Hordalands nyeste hytte. Du greier både frem og tilbake på samme dag, men det er supre overnattingsmuligheter også. Bli en dag eller to og utforsk området rundt.

Les mer om turen på UT.no

Jarlandsfjellet
Jarlandsfjellet Foto: Svein O. Aadland

Jarlandsfjellet

Kombinert fot- og skitur til Jarlandsfjellet, gjerne i juni. Super å ta om ettermiddagen, og få med seg solnedgangen fra toppen.

Foto: Evy G. Urås

Kveldsmatturer

1,5 time

Vi vil anbefale alle med små barn å bli med på våre kveldsmatturer. Dette er enkle, lavterskelturer som fungerer fint som introduksjon til friluftslivet. Vi går ikke langt, og har ofte morsomme aktiviteter.

Les mer om turene i vårt program