Dagstur til Kiellandbu

Fellestur

Dato
14. september kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Arrangører
Samnanger Turlag, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)

Utsikten fra vesle Kiellandbu er høydepunktet denne søndagen.

Oppmøte og turstart ved kraftstasjonen ved Hodnaberg, hvor det er gode parkeringsmuligheter. Herfra følger vi veien sørover over broen mot Kvålsdalen. Etter broen er det en stigning på noen hundre meter, før vi følger stien videre langs elva i ca. 1 km, til nedre Kvålsdalstjørn. Vi krysser osen på hengebro, før vi begynner på stigningen opp mot Hardingaskaret. Vi følger stien videre oppover ytterligere 2 km, til stikrysset mot Vending. Her går vi rett sør mot Kiellandbu. Kiellandbu ligger flott til på Løkjedalsnuten med imponerende utsikt mot Botnen, Fyksesund og mot Folgefonna på andre siden av Hardangerfjorden.

Vi bruker god tid innover, ca. 3 timer inkludert to korte pauser. Vi tar oss tid til en god lunsjpause og kos inne ved Kiellandbu før vi vender nesen hjemover igjen. Ta med godt med drikke, mat og evt. annet energiboost til turen, klær etter vær og godt humør.

Turen er ca 12,5 km til sammen, og starter kl 10:00. Det er ca en times kjøring fra Samnanger til Hodnaberg, hvor turen starter. Ta kontakt med turleder om du ønsker å kjøre i følge, eller har andre spørsmål.

Turen passer for turvante barn (turen beregnes til krevende for barn), ungdom og voksne.

Turer kan måtte endres på kort varsel som følge av vær eller andre uforutsette hendelser. Sjekk alltid Facebook eller nettsidene våre for oppdatert informasjon i forkant av en tur.

Dagstur til Kiellandbu

Utsikten fra vesle Kiellandbu er høydepunktet denne søndagen. Oppmøte og turstart ved kraftstasjonen ved Hodnaberg, hvor det er gode parkeringsmuligheter. Herfra følger vi veien sørover over broen mot Kvålsdalen. Etter broen er det en stigning på noen ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Torbjørn Storås
  • Beate Aasebø