Lån en Kano

Foto: Ken-Erik Larsen, DNTs fotokonkurranse

Samnanger Turlag tilbyr gratis bruk av kanoer.

Vi har kanoer i Sævellavatnet, Eikedalsvatnet, Rolvsvågvatnet og Fitjavatnet.​​​​​​​ Det er to kanoer ved hvert vann (tre ved Fitjavatnet), med tilhørende årer. Ved kanoene står det en putekasse, hvor det ligger redningsvester som skal brukes ved lån av kano.

Regler for bruk av kano:

• All bruk av kano er på eget ansvar og redningsvest SKAL benyttes av alle i kanoen
  • Maks antall tillatte personer i kanoen er 3
  • Vis hensyn på land og på vann. Rydd opp etter dere!
  • Etter bruk skal kanoene legges tilbake på bukkene, med kjølen opp. Årene skal legges på plass under sittebenken i kanoen. Redningsvester skal legges tilbake i putekassen.
  • Redningsvester skal ikke brukes til bading. Disse skal holdes mest mulig tørre.

I disse tider ber vi også om at årene vaskes av med håndsprit etter bruk og vi oppfordrer alle til å bruke håndsprit før/etter lån av kanoene.

Kanoene ligger på privat grunn, og turlaget har fått lov av grunneierne å bruke området deres. Det er veldig viktig at vi viser hensyn både på området rundt kanoene, og når vi er ute på vannet. Vi har fått lov å fiske, så prøv gjerne fiskelykken ved vannene :) Det er viktig at parkering gjøres på plassene markert på kartet eller i beskrivelser, og ikke på annen privat grunn.

I putekassene ligger det også en bok som turlaget setter stor pris på om dere skriver dere inn i ved bruk av kanoene. Dette gir oss en mulighet til å se om tilbudet er i bruk. Vi setter pris på beskjed hvis noe er ødelagt, mangler eller andre forhold som bør meldes fra om. Kontaktinformasjon: Torbjørn Storås, mobil 482 08 675.

OBS! Ved Sævellavatnet, på holmen mot Fusa, hekker fuglen Storlom i mai og juni. Det er ikke lov å padle i dette området eller å gå i land på holmen i denne perioden. Husk også det generelle bålforbudet fra 15. april til 15. september.

Fitjav​​​​​​​atnet

Antall seter i kano: 3

​​​​​​​Redningsvester:

• 15-30 kg: 3 stk
  • 30-50 kg: 2 stk
  • 50-70 kg: 2 stk

Plassering og parkering:
Trykk på kartet for link til kart på ut.no
Fitjavatnet kan nås fra flere steder. Se beskrivelse av Nordvikasætra på våre Folk til Fjells-sider.

Sævellavatnet​​​​​​​

​​​​​​​Antall seter i kano: 2+3

• 50-70 kg: 1 stk

Trykk på kartet for link til kart på ut.no.
Husk veiavgift på kr 40 hvis du kjører inn til vannet.

OBS! På holmen mot Fusa hekker fuglen Storlom i mai og juni. Det er ikke lov å padle i dette området i denne perioden.

Rolvsvågvatnet

Antall seter i kano: 2+3

• 50-70 kg: 1 stk
  • 90+ kg: 2 stk

Trykk på kartet for link til kart på ut.no.
Det er mulighet for parkering rett før bommen etter avkjørsel fra F579. Ellers kan man parkere ved grendahuset i Rolvsvågen.

Klikk her for å skrive tekst.

Eikedalsvatnet

Antall seter i kano: 2

• 50-70 kg: 1 stk

Trykk på kartet for link til kart på ut.no.

Vær obs på at det ikke er lov å parkere på privat grunn andre steder enn markert på kartet!