Lån en Kano

Foto: Ken-Erik Larsen, DNTs fotokonkurranse

Samnanger Turlag tilbyr gratis bruk av kanoer.

Vi har kanoer i Sævellavatnet, Eikedalsvatnet og Fitjavatnet.

Det er to kanoer ved hvert vann, med tilhørende årer. Ved kanoene står det en putekasse, hvor det ligger redningsvester til utlån.

Regler for bruk av kano:

• All bruk av kano er på eget ansvar og redningsvest SKAL benyttes av alle i kanoen
  • Maks antall tillatte i kanoen er 3 personer
  • Vis hensyn på land og på vann. Rydd opp etter dere!
  • Etter bruk skal kanoene legges tilbake på bukkene, med kjølen opp. Årene skal legges på plass under sittebenken i kanoen. Redningsvester skal legges tilbake i putekassen.
  • Redningsvester skal ikke brukes til bading. Disse skal holdes mest mulig tørre.

I disse tider ber vi også om at årene vaskes av med håndsprit etter bruk og vi oppfordrer alle til å bruke håndsprit før/etter lån av kanoene.

Kanoene ligger på privat grunn, og turlaget har fått lov av grunneierne å bruke området deres. Det er veldig viktig at vi viser hensyn både på området rundt kanoene, og når vi er ute på vannet. Vi har fått lov å fiske, så prøv gjerne fiskelykken ved vannene :)

I putekassene ligger det også en bok som turlaget setter stor pris på om dere skriver dere inn i ved bruk av kanoene. Skriv inn dato og hvor mange dere var (barn/voksne). Dette gir oss en mulighet til å se om tilbudet er i bruk og om vi bør kjøpe inn mer utstyr, tilpasset bruken av kanoene. Vi setter pris på beskjed hvis noe er ødelagt, eller ved andre forhold som bør meldes fra om. Kontaktinformasjon: Torbjørn Storås, mobil 482 08 675.

OBS! Ved Sævellavatnet, på holmen mot Fusa hekker fuglen Storlom i mai og juni. Det er ikke lov å padle i dette området i denne perioden.

Eikedalsvatnet

Antall seter i kano: 2

Redningsvester:

Plassering og parkering:
Trykk på kartet for link til kart på ut.no.

Sævellavatnet​​​​​​​

​​​​​​​Antall seter i kano: 2

Redningsvester:

Plassering og parkering:
Trykk på kartet for link til kart på ut.no.
Husk veiavgift på kr 40 hvis du kjører inn til vannet.

OBS! På holmen mot Fusa hekker fuglen Storlom i mai og juni. Det er ikke lov å padle i dette området i denne perioden.

Fitjav​​​​​​​atnet

Antall seter i kano: 3

​​​​​​​Redningsvester:

Plassering og parkering:
Trykk på kartet for link til kart på ut.no
Fitjavatnet kan nås fra flere steder. Se beskrivelse av Nordvikasætra på våre Folk til Fjells-sider.